1036 Budapest, Viador u. 3-5.
1036 Budapest, Viador u. 3-5.
Post Image
27 márc, 2021
Posted by electronx_admin
0 comment

Mi az az IP kamera rendszer és miért érdemes telepítenie?

A mai világban már lassan elképzelhetetlen az élet kamerarendszerek használata nélkül. Hiszen segítségükkel akkor is szemmel tarthatja lakását vagy cégét, ha éppen több kilométerre tartózkodik az adott helyszíntől. Ehhez azonban érdemes megbízható társat választani, amely hosszú távon képes kiszolgálni az igényeit. Egy ilyen kamera rendszer felépítése tökéletesen alkalmas mind otthoni, mind ipari használatra. Fontos viszont, hogy a feladatkörnek megfelelő típusú szerkezetet vásárolja meg. Ebben a bejegyzésben minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk rendszerrel kapcsolatban.


Mi az az IP kamera rendszer?

Az IP kamera rendszer felépítése nagyban különbözik az analóg verzióktól minden téren. Hatalmas előnye az, hogy önálló, vagyis a többi elem segítsége nélkül is gond nélkül el tudja látni a feladatát, ráadásul segítségével részletesebb képet is kaphatunk. Az egyetlen dolog amire szüksége van, az internet csatlakozás, így rögzítő nélkül is képes élő képet mutatni.

 

Így fest az IP kamera rendszer felépítése

Ahogy fentebb is említettük, az IP kamera rendszer felépítése úgy van kitalálva, hogy az önálló hálózati eszközként működik, saját IP címe és konfigurációs felülete van. A működéséhez mindössze két dologra van szükség: IP hálózatra és áramra. Hasznos funkciója, hogy riasztás esetén fotót küld e-mailben, de FTP szerverre is képes továbbítani a felvételeket, sőt, memóriakártyán is probléma nélkül tárolja azokat, amelyek így bármikor könnyedén előhívhatók és visszanézhetők. Az aktuális élőképet pedig bárhonnan meg lehet nézni telefonról, tabletről vagy akár asztali gépről is.

 

Miért érdemes ezt a típusú kamerát választani?

Mivel nagyon egyszerűen lehet kezelni és a beüzemelése sem okoz nagy gondot, az is elboldogul vele, aki egyébként laikus az ilyen rendszerek területén. Emellett az IP kamera rendszer felépítése lehetővé teszi azt is, hogy kiegészítő elemek nélkül, de rendszerbe építve is maradéktalanul el tudja végezni a feladatát.

 

Mit érdemes mérlegelni a vásárlás előtt?

Mivel az IP kamera rendszereknek számos különböző típusa létezik, néhány fontos tényezőt lényeges figyelembe venni a vásárlás előtt. Számít például az, hogy otthoni vagy ipari környezetbe szánjuk a kamerát, de lényeges az is, hogy van-e a helyszínen valamilyen mesterséges fényforrás vagy teljes a sötét. Műszaki téren előzetesen ajánlott utána járni annak, hogy az szolgáltató képes-e IPv4-es IP címet adni, ugyanis ez a befolyásolja azt, melyik verziót ajánlott választani. Szintén sokat nyom a latba, hogy szeretné rögzíteni és tárolni a felvételeket vagy csak az élő képet szeretné mobiltelefon segítségével követni, de mérvadó az is, hogy szeretné-e később bővíteni a meglévő kamera rendszert. Ezek alapján ugyanis már remekül lehet szűrni az egyébként igen széles választékban.

 

Bízza szakemberre a telepítést!

Most, hogy már tisztában van azzal, hogy mi az az IP kamera rendszer és megvásárolta az Ön számára tökéletes típust, akkor itt az ideje a telepítésnek. Amennyiben úgy érzi, hogy nem biztos abban mit kell tennie és miként üzemelhetné be maradéktalanul a kameráját, érdemes szakember segítségét kérni, hiszen laikusként egy rossz döntéssel több kárt okozhat mint hasznot. Ide kattintva többet tudhat meg rólunk és szolgáltatásunkkal kapcsolatban.